lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lieky s obsahom kodeínu majú deti užívať proti bolesti iba výnimočne Bratislava 16. júla (TASR) - Lieky obsahujúce kodeín sa majú podľa nových odporúčaní používať u ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 16. júla (TASR) - Lieky obsahujúce kodeín sa majú podľa nových odporúčaní používať u detí na liečbu bolesti iba vo výnimočných prípadoch. Lekári majú po nich siahnuť iba v prípade, že nemožno použiť iné lieky na tlmenie bolesti, ako sú paracetamol alebo ibuprofen. Vyplýva to z odporúčaní výboru Európskej liekovej agentúry, obmedzenie schválila aj koordinačná skupina CMDh.Cieľom týchto opatrení je minimalizovať riziká, ktoré boli zaznamenané u detí pri použití liekov s kodeínom. "Keďže sa na Slovensku kodeín v liečbe bolesti u detí môže používať až od veku 12 rokov, použitie a dávkovanie týchto liekov sa týmto opatrením u nás nemení," informuje na svojom webe Štátny ústav pre kontrolu liečiv.U všetkých detí do 18 rokov, ktoré podstúpili odstránenie krčných alebo nosných mandlí, nesmie byť po novom kodeín použitý na tlmenie bolesti vôbec. Dôvodom týchto prijatých opatrení boli prípady závažného až fatálneho dychového útlmu u detí.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...