lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekárske odbory z krajín V4 sa zhodli na potrebe systémových zmien Bratislava 28. apríla (TASR) - Zástupcovia odborových organizácií lekárov z krajín Vyšehradskej štvorky sa zhodli ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 28. apríla (TASR) - Zástupcovia odborových organizácií lekárov z krajín Vyšehradskej štvorky sa zhodli na potrebe systémových zmien. Ich cieľom má byť dosiahnutie preplácania reálnych nákladov na poskytnutú zdravotnú starostlivosť vrátane ceny práce zdravotných pracovníkov. Odborové organizácie zo štátov V4 to uviedli dnes v spoločnom vyhlásení po dvojdňovom stretnutí na Štrbskom Plese.Odborári sa zároveň dohodli na prehĺbení vzájomnej informovanosti a koordinácii svojich akcií v súlade s Vyšehradskou chartou lekárskych odborov krajín V4. "Ďalšie stretnutie bude naplánované v krátkom čase podľa situácie v jednotlivých krajinách," skonštatovali odborové zväzy vo vyhlásení.Odborové organizácie sa tiež zhodli na tom, že "krajiny V4 spája spoločná skúsenosť s pôsobením nadnárodných finančných skupín, ktoré sa snažia ovládnuť finančné toky v zdravotníctve a parazitovať na verejnom systéme zdravotníctva". Vzhľadom na to vyjadrili presvedčenie, že opodstatnenosť lekárskych odborov nebola nikdy väčšia ako v súčasnosti.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...