lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Lekárske odbory vyzvali riaditeľa DFNsP Bratislava, aby odstúpil Bratislava 11. októbra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) vyzvalo riaditeľa bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 11. októbra (TASR) - Lekárske odborové združenie (LOZ) vyzvalo riaditeľa bratislavskej Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Daniela Žitňana, aby odstúpil zo svojej funkcie. Pokiaľ tak neurobí, má podľa šéfa LOZ Mariana Kollára dôjsť k jeho odvolaniu zo strany ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Dôvodom má byť porušovanie Zákonníka práce, ktoré odbory považujú za nátlak v súvislosti s ich nátlakovou akciou.Kollár informoval, že lekári v bratislavskej nemocnici pracujú na dve pracovné zmluvy a po 24-hodinovej službe im nie je umožnené odísť na odpočinok, ale musia slúžiť ďalších osem hodín v prípade, že si nezoberú dovolenku. Lekárski odborári túto novinku v nemocnici považujú za vyvíjanie nátlaku v súvislosti s akciou podávania hromadných výpovedí. "Príkaz riaditeľa naznačuje, že to nemusí byť iba fikcia, ale reálny silný nátlakový prostriedok," poukázalo LOZ."Uzatvorenie dvoch pracovných pomerov je príkre porušenie Zákonníka práce," vyhlásil Kollár. Poukázal na to, že 32-hodinový pracovný čas môže priniesť extrémne dôsledky pre detského pacienta. "Tragické dôsledky z možnej chyby z vyčerpania nemôžu neprísť, ľútosť a ospravedlnenie však dieťaťu život ani zdravie nevráti," doplnil. Odbory preto upozorňujú ministra, že zdravie lekárov a detí môže byť ohrozené systémom, ktorý nepodporujú a nenesú zaň zodpovednosť.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...