lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Ku Dňu výskumu rakoviny bude v Lamači kultúrny program Bratislava 29. februára (TASR) - Jedným z podujatí k tohtoročnému Dňu výskumu rakoviny bude 2. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 29. februára (TASR) - Jedným z podujatí k tohtoročnému Dňu výskumu rakoviny bude 2. marca spoločenské a kultúrne stretnutie na netradičnom mieste - priamo v chodbách Obchodného centra Galéria v Bratislave-Lamači. Uskutoční sa v čase od 15.00 h zhruba do 18.00 h. Návštevníci tam získajú od odborníkov veľa potrebných informácií o boji s onkologickými chorobami a Nadácia Výskum rakoviny pre nich pripravila aj pestrý kultúrny program. Asi o 15.15 h vystúpi súbor spoločenského tanca Tancujúce slnečnice z Lamača a moderné gymnastky Športového klubu ARGO Lamač. Nasledovať bude program hudobnej skupiny SOULMATES so speváčkou Monikou Masarovičovou, klaviristom Pavlom Bodnárom a ďalšími hudobníkmi. Približne o 16.15 h sa predstaví spevácke kvarteto Ovsepianovci (Gurgen Ovsepian, Martin Gyimesi, Roman Krško, Pavol Oravec) s klaviristom Petrom Hochelom a Dievčenský komorný zbor s dirigentom Adrianom Kokošom a klaviristkou Danielou Paľovou. Po 17.00 h bude účinkovať komorný orchester Sinfonietta Bratislava a následne populárny nevidiaci spevák Maroš Bango, ktorý zaspieva piesne Karola Duchoňa. V rámci podujatia sa uskutoční aj finančná zbierka na podporu Nadácie Výkum rakoviny a návštevníci sa dozvedia takisto informácie o pripravovanom 5. ročníku najväčšej slovenskej humanitno-športovej akcie Beh pre život.Cieľom Dňa výskumu rakoviny, ktorým je 7. marec, je ukázať pacientom a ich rodinám, ako im konkrétne onkologický výskum pomáha a presvedčiť lekárov - onkológov, že ich spolupráca na výskume je nevyhnutná pre ďalšie napredovanie v boji s rakovinou. Zároveň má Deň výskumu rakoviny pripomenúť vláde SR nutnosť zahrnúť špeciálny program aplikovaného výskumu do Národného onkologického programu a súčasne aj medzi priority znalostnej ekonomiky na Slovensku.Nadácia Výskum rakoviny okrem kultúrnych a osvetových podujatí vyhlásila aj 3. ročník Súťaže mladých onkológov. Uskutoční sa v dňoch 6. a 7. marca v Ústave experimentálnej onkológie Slovenskej akadémie vied. Do súťaže sa prihlásilo 26 účastníkov z radov stredoškolákov, vysokoškolákov a najmä mladých výskumných pracovníkov do 35 rokov. Svoje práce budú prezentovať pred odbornou porotou aj širším publikom.Tohtoročné aktivity ku Dňu výskumu rakoviny vyvrcholia Galakoncertom v stredu 7. marca 2012. Uskutoční sa o 19.00 h v Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava v Bratislave pod záštitou primátora Milana Ftáčnika.Informácie TASR poskytol manažér Nadácie Výskum rakoviny Ján Juráš.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...