lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Komora zhodnotila vzdelávanie 23.608 sestier Bratislava 25. apríla (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) zhodnotila v rámci ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 25. apríla (TASR) - Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek (SKSaPA) zhodnotila v rámci projektu spolufinancovaného z eurofondov sústavné vzdelávanie u 23.608 sestier a pôrodných asistentiek.Projekt, na ktorý boli schválené prostriedky vo výške asi 1,3 milióna eur, realizuje komora od novembra 2009 prostredníctvom Operačného programu Vzdelávanie. Jeho sprostredkovateľským orgánom je ministerstvo zdravotníctva. "Projekt pre komoru bol a je veľkým prínosom, pretože bez finančnej podpory fondov EÚ by sme ťažko zrealizovali tento náročný proces hodnotenia sústavného vzdelávania, ktorý nám ukladajú príslušné legislatívne rámce SR," povedala na dnešnej tlačovej konferencii dočasná šéfka SKSaPA Iveta Lazorová. Hodnotenie sústavného vzdelávania prebieha prostredníctvom elektronického systému dostupného na portal.sksapa.sk. "Základnou funkciou elektronického portálu je zabezpečovanie evidencie aktivít sústavného vzdelávania a účasti na týchto aktivitách a hodnotenia sústavného vzdelávania sestier a pôrodných asistentiek," informovala Ivana Kvetková z komory sestier. Vďaka projektu sa podľa predstaviteľov komory zvýšila informovanosť o plánovaných aktivitách sústavného vzdelávania, na ktorých sa môžu sestry a pôrodné asistentky zúčastňovať, a na ktoré sa môžu elektronicky prihlasovať. "Sestry a pôrodné asistentky hodnotia projekt pozitívne, vyzdvihujúc predovšetkým prístup k informáciám o vzdelávacích aktivitách a jednoduchý priebeh hodnotenia," dodala Kvetková.Na účely hodnotenia sústavného vzdelávania sa vytvorilo v rámci projektu sedem regionálnych centier v krajských mestách, a to v Trnave, Trenčíne, Nitre, Banskej Bystrici, Žiline, Prešove a Košiciach. Hodnotenie sestier a pôrodných asistentiek v rámci Bratislavského samosprávneho kraja zabezpečuje kancelária SKSaPA so sídlom v Bratislave. Za činnosť regionálneho centra zodpovedajú vedúce regionálneho centra, ktoré zároveň koordinujú činnosť hodnotiteľov. V rámci jednotlivých regionálnych centier v súčasnosti pôsobí 20 hodnotiteľov. Aktivity tri roky trvajúceho projektu budú ukončené k 31. máju 2013. Jeho povinná udržateľnosť je päť rokov. Od júna 2013 do mája 2018 bude hodnotenie sústavného vzdelávania zabezpečovať SKSaPA na vlastné náklady.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...