lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Hemofilikov možno finačne podporiť aj v tomto roku Bratislava 26. apríla (TASR) - Hemofilikom možno finančne pomôcť aj v tomto roku. Vo viacerých ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 26. apríla (TASR) - Hemofilikom možno finančne pomôcť aj v tomto roku. Vo viacerých slovenských mestách a obciach dnes prebieha verejná zbierka, ktorú možno podporiť priamym dobrovoľným príspevkom do pokladničiek aktivistov Slovenského hemofilického združenia. Od 25. do 27. apríla sa peniaze zbierajú aj v sieti predajní Tesco. Záštitu nad akciou prevzal slovenský hokejista Michal Handzuš."Výťažok zbierky sa použije na rehabilitačné pobyty pre hemofilikov - deti i dospelých - spojené s ich vzdelávaním, ktoré sú dôležitou súčasťou zmierňovania fyzických následkov tohto ochorenia," informoval predseda združenia Jaroslav Janovec. Zbierka prebieha tretíkrát pod novým symbolom – kráľovskou korunkou, ktorý zišiel z toho, že britská kráľovná Viktória je historicky najznámejšia prenášačka tejto choroby. Hemofilici sú teda považovaní za jej potomkov.Do verejnej finančnej zbierky možno prispieť aj poslaním príspevku priamo na účet zbierky 179 499 4151/0200, od 1. apríla do 30. septembra tiež aj prostredníctvom SMS s textom DMS HEMO na číslo 877. Cena darcovskej SMS správy je dve eurá.Nevyliečiteľným dedičným ochorením, ktoré sa prejavuje poruchou zrážanlivosti krvi - hemofíliou, trpí na Slovensku niekoľko stoviek ľudí. Toto dedičné ochorenie má mužská populácia, keďže nositeľom defektného génu, ktorý je pôvodcom ochorenia, je žena. Hemofília môže spôsobovať krvácanie do akýchkoľvek orgánov, najčastejšie do kĺbov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...