lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Európska Komisia vyhlásila 3. ročník Novinárskej ceny Bratislava 31. marca (TASR) - Európska komisia (EK) začala od dnešného dňa prijímať prihlášky do ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 31. marca (TASR) - Európska komisia (EK) začala od dnešného dňa prijímať prihlášky do tretieho ročníka Novinárskej ceny EÚ za zdravie. Podľa Andreja Králika zo Zastúpenia EK na Slovensku cieľom tejto ceny je zvýšiť informovanosť o otázkach zdravia prostredníctvom ocenenia najlepších novinárov, ktorí píšu o tejto oblasti. Znenie tohtoročnej témy súťaže je Európa pacientom, ktorá počnúc týmto rokom zahŕňa aj problematiku liekov. Víťazov čakajú peňažné ceny v hodnote od 1500 do 6000 eur. Novinkou bude špeciálna cena v hodnote 3000 eur udelená za článok upozorňujúci na riziká, ktoré predstavuje pre zdravie tabak a nikotínové výrobky. Do súťaže sa môže zapojiť každý plnoletý občan EÚ alebo autorský kolektív do päť osôb, ktorý spĺňa tieto podmienky. Do súťaže môže zaradiť až dva články. Najlepší príspevok v každej krajine vyberie odborná národná porota. Trojicu najlepších následne zvoli spomedzi 27 účastníkov porota EÚ.V predchádzajúcich dvoch ročníkoch sa už do súťaže zapojilo 700 novinárov z celej EÚ, medzi nimi aj víťazka prvého ročníka Francúzka Estelle Sagetová a vlaňajší víťazi, Taliani Gianluca Ferraris a Ilaria Molinariová.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...