lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE:Dôvera navrhla nemocniciam aj ambulanciám zvýšenie cien, aké zatiaľ tají Bratislava 29. februára (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera sa dnes dohodla s Asociáciou nemocníc Slovenska (ANS) ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 29. februára (TASR) - Zdravotná poisťovňa Dôvera sa dnes dohodla s Asociáciou nemocníc Slovenska (ANS) aj so Zdravitou na tom, že rokovania o nových zmluvách budú pokračovať. "Zástupcovia nemocníc aj ambulantných lekárov dostali návrhy na zvýšenie cien. Keďže návrhy sú stále predmetom rokovaní, nebudeme ich v tejto chvíli bližšie špecifikovať," informovala PR manažérka Dôvery Zuzana Horníková. Záujem dohodnúť sa na spolupráci podľa jej slov prejavili všetky strany.Nemocnice aj ambulancie požadujú viac peňazí v súvislosti s vyššími platmi lekárov a zdravotných sestier. "Dôvera chápe riziká, ktoré pre poskytovateľov znamenajú vyššie platy lekárov aj sestier. Nespochybňuje požiadavky na nárast financií pre nemocnice ani ambulantný sektor. Na druhej strane musí vychádzať zo zdrojov, ktoré má k dispozícii," skonštatovala Horníková.Poznamenala, že v prípade, že do zdravotníctva prídu dodatočné financie, napríklad v podobe 50 miliónov eur z rezervy vlády, Dôvera je pripravená zohľadniť ich v návrhoch a čo najskôr rokovať s poskytovateľmi o upravených zmluvných a cenových podmienkach. Zároveň je presvedčená, že priestor na zvýšenie platieb musia hľadať poskytovatelia a zdravotné poisťovne spoločne aj odstránením zbytočnej preskripcie a nepotrebných vyšetrení.Ďalšie rokovania sa majú uskutočniť do dvoch týždňov.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...