lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Chrípková chorobnosť v Trenčianskom kraji klesla o viac ako tretinu Trenčín 16. marca (TASR) – Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia sa tento týždeň v Trenčianskom samosprávnom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Trenčín 16. marca (TASR) – Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia sa tento týždeň v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) znížila o viac ako desať percent, chrípková chorobnosť je v porovnaní s predchádzajúcim týždňom nižšia o viac ako tretinu. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne. Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia poklesla na úroveň 1717,8 ochorení na 100.000 obyvateľov, chrípková chorobnosť klesla na hranicu 182,8 ochorení na 100.000 obyvateľov. Akútne respiračné ochorenia postihli najmä deti do päť rokov, chrípka trápila deti od šesť do 14 rokov. Najvyššia chorobnosť na akútne respiračné ochorenia je tento týždeň v Trenčianskom kraji v okrese Bánovce nad Bebravou (2275,1/100.000 obyvateľov), najnižšia v okrese Považská Bystrica (1333,8/100.000 obyvateľov). Pre chrípku nemuseli tento týždeň prerušiť dochádzku v žiadnej škole a školskom zariadení v TSK.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...