lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Chorobnosť na ARO v okresoch Prievidza a Partizánske výrazne stúpla Bojnice 4. februára (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v okresoch Prievidza a ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bojnice 4. februára (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) v okresoch Prievidza a Partizánske výrazne stúpla. Ako TASR informovala Klára Minčíková z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Prievidza so sídlom v Bojniciach, najvyšší nárast chrípkových ochorení v oboch okresoch zaznamenal RÚVZ medzi stredoškolákmi. "Chorobnosť v okrese Prievidza stúpla o 31 percent. Najviac ochorení bolo medzi stredoškolákmi, teda deťmi od 15 do 19 rokov. Podobná situácia je v okrese Partizánske, kde chorobnosť stúpla o 76,2 percenta. Najviac chorých je taktiež medzi stredoškolákmi, chorobnosť u nich vzrástla o 120 percent," priblížila vývoj chrípkových ochorení Minčíková.Ako doplnila, pre chrípku zatvorili v uplynulom týždni Základnú školu Veľká okružná a Špeciálnu základnú školu v Partizánskom, Základné školy v Ostraticiach a Žabokrekoch nad Nitrou. "V okrese Prievidza je pre chrípku zatvorená Základná škola s materskou školou v Ráztočne a Materská škola vo Valaskej Belej." RÚVZ v súvislosti s chrípkovou situáciou vyhlásil aj protiepidemické opatrenia. "V nemocniciach v Bojniciach, Handlovej a Partizánskom je zákaz návštev, vykonávať sa môžu len urgentné operácie, vylúčili sme chorý personál z pracovného procesu a na všetkých oddeleniach sa musia dodržiavať prísne hygienické opatrenia," uzavrela Minčíková.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...