lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: Banskobystrická nemocnica začína rušiť plánované operácie Bratislava 22. novembra (TASR) - Banskobystrická fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta začína rušiť ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 22. novembra (TASR) - Banskobystrická fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta začína rušiť plánované operácie, pričom pacienti by do konca týždňa mali byť prepustení domov. "Ide o všetky plánované operácie, pri ktorých predpokladáme prepustenie do konca novembra. Týka sa to samozrejme len oddelení, ktoré nebudú schopné od 1. decembra plnej prevádzky," povedal pre TASR riaditeľ nemocnice Michal Bucek.Ozrejmil, že tieto opatrenia sa okrem ortopédie týkajú aj oddelenia plastickej chirurgie, kde podali v rámci odborárskej akcie výpovede takmer všetci lekári. Na plastickej chirurgii by tak v prípade reálneho odchodu lekárov mala fungovať iba ambulancia, na ortopédii nemá byť v prevádzke ani tá. Podľa Buceka sa pacienti, ktorým sa zruší operácia, môžu objednať v nemocnici, ktorá je spádovo najbližšia a zabezpečuje predmetné operácie. Napriek rušeniu plánovaných operácii však garantoval, že aj v prípade odchodu lekárov, bude nemocnica vedieť poskytnúť akútnu zdravotnú starostlivosť.Či sa ministrovi zdravotníctva Ivanovi Uhliarikovi podarí odvrátiť hrozbu hromadných výpovedí lekárov, zatiaľ nie je jasné. Ani po jeho pondelkovom (21.11.) nočnom rokovaní s lekárskymi odborármi sa totiž nepodarilo dospieť k dohode. Rokovania s lekárskymi odbormi tak pokračujú, dnes sa stretávajú s poslancami parlamentného výboru pre zdravotníctvo a v stredu (23.11) by mali hovoriť aj s premiérkou Ivetou Radičovou.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: