lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ZDRAVIE: ANS odmieta návrh nových zmlúv od Union ZP, s Dôverou sa asi dohodne Bratislava 1. marca (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS), ktorá združuje desiatky regionálnych nemocníc, odmieta ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. marca (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS), ktorá združuje desiatky regionálnych nemocníc, odmieta návrh súkromnej Union zdravotnej poisťovne na úpravu zmluvných podmienok od apríla. ANS namieta, že tento návrh, ktorý nerieši navyšovanie miezd sestier a druhú etapu zvyšovania platov lekárov, nestačí na pokrytie nákladov na vyššie platov lekárov od nového roku. "V prípade, že nedôjde ku dohode na úprave zmluvných podmienok, ANS zváži odporučenie svojím členom vypovedať zmluvy s Union ZP," informovala dnes Kancelária ANS. Vzájomné rokovania s poisťovňou prebehli v stredu (29.2.). Stanovisko k návrhu chce ANS zaslať 6. marca.Zástupcovia regionálnych nemocníc v stredu rokovali o nových zmluvách od apríla aj sú súkromnou poisťovňou Dôvera. "Na rokovaní došlo ku dohode na troch zo štyroch bodov návrhu, v otázke úhrady osobitne hradených výkonov ku dohode nedošlo. Dôvera do 7. marca zašle ANS definitívny návrh na úpravu cenových podmienok, ktorý má zohľadniť náklady na zvýšenie miezd lekárov od 1. januára," priblížila kancelária ANS. V prípade dohody ANS avizovala, že odporučí svojim členom podpísať dodatky ku zmluvám.Regionálne nemocnice v utorok (28.2.) opätovne upozornili na ich možný kolaps pre chýbajúce zdroje na navýšenie platov lekárov a zdravotných sestier. Nemocnice nechcú mať v rukách čierneho Petra a pokiaľ chýbajú zdroje, má sa tento problém presunúť na zdravotné poisťovne. Viac peňazí im zatiaľ dala štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa. Nemocnice chcú, aby im pridali aj od súkromné poisťovne Dôvera a Union ZP.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: