lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


WHO potvrdila zastavenie šírenia eboly v Senegale Ženeva 17. októbra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes oficiálne potvrdila, že ebola sa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 17.10.2014 categoryDenné správy

Ženeva 17. októbra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes oficiálne potvrdila, že ebola sa už v Senegale ďalej nešíri. Oznámenie prišlo po uplynutí 42 dní od okamihu, ako testy potvrdili ebolu u muža, ktorý pricestoval do senegalskej metropoly Dakar zo susednej Guiney. Maximálna inkubačná doba u eboly predstavuje 21 dní. WHO vo svojom vyhlásení ocenila senegalské úrady za ich príkladné úsilie, ktoré prispelo k tomu, že v krajine nevypukla epidémia tohto nebezpečného ochorenia. Zdôraznila však, že Senegal vzhľadom na svoju blízkosť k trojici epicentier epidémie - Guinei, Libérii a Sierre Leone - stále zostáva zraniteľný. Ochorenie by do Senegalu mohli opäť zavliecť infikované osoby z iných štátov. Svetová zdravotnícka organizácia preto vyzvala senegalské úrady, aby boli naďalej ostražité a všetky prípadné podozrenia na ebolu riešili striktne podľa jej platných smerníc. Podľa dostupných informácií ebolou nakazený muž prišiel v Senegale do bližšieho kontaktu so 74 ľuďmi - ani jeden sa však nenakazil. Senegalské úrady všetkých preventívne monitorovali a podozrivé prípady testovali. Sprísnili pritom opatrenia na hraničných priechodoch a zorganizovali osvetovú kampaň, ktorá varovala verejnosť pred nebezpečenstvom eboly. Postup Senegalu je podľa WHO "dobrou ukážkou toho, ako treba riešiť importovaný prípad eboly".

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: