lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


WHO potvrdila zastavenie šírenia eboly v Nigérii Ženeva 20. októbra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes oficiálne potvrdila zastavenie šírenia eboly ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 20.10.2014 categoryDenné správy

Ženeva 20. októbra (TASR) - Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes oficiálne potvrdila zastavenie šírenia eboly v Nigérii, kde zaznamenali 20 potvrdených alebo predpokladaných prípadov ochorenia, z toho osem smrteľných. Oznámenie prišlo po uplynutí 42 dní, počas ktorých neboli v Nigérii hlásené žiadne nové prípady eboly. Maximálna inkubačná doba u tejto nebezpečnej vírusovej choroby predstavuje 21 dní."V Nigérii momentálne nie je ebola. Je to ohromný úspech," povedal na tlačovej konferencii v nigérijskej metropole Abuja predstaviteľ WHO v krajine Rui Gama Vaz. Rovnaké oznámenie zverejnila WHO minulý týždeň aj ohľadne Senegalu. Stalo sa tak 42 dní po potvrdení jediného prípadu eboly u muža, ktorý do Senegalu pricestoval zo susednej Guiney.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: