lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


WHO: Záhadné úmrtia v Kambodži spôsobila smrteľná forma bežnej detskej choroby Phnom Pénh 9. júla (TASR) - Smrteľná forma bežnej detskej choroby spôsobila mnoho záhadných úmrtí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Phnom Pénh 9. júla (TASR) - Smrteľná forma bežnej detskej choroby spôsobila mnoho záhadných úmrtí detí v Kambodži, ktoré vyvolali poplach, pretože zo začiatku odborníci nedokázali ochorenie určiť.Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) a kambodžské ministerstvo zdravotníctva informovali, že laboratórne testy ukázali, že za mnohé z 59 preskúmaných prípadov ochorenia, vrátane 52 úmrtí, môže druh choroby rúk, nôh a úst, zapríčinenej vírusom EV-71. V pôvodnej správe o výskyte choroby organizácia informovala o 62 prípadoch, ktorých počet teraz znížila.Vlani postihlo vo Vietname toto ochorenie vyše 110.000 ľudí a zabilo 166 osôb, väčšinou detí do troch rokov.Choroba rúk, nôh a úst vyčíňa po celej Ázii a zvyčajne sa prejavuje neprehliadnuteľnými vyrážkami. Hovorkyňa WHO Aphaluck Bhatiaseviová však uviedla, že vyrážky spozorovali len v niekoľkých kambodžských prípadoch.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: