lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Vo Švédsku sťahujú z obchodov mrazené lasagne, v ktorých je konské mäso Štokholm 8. februára (TASR) - Potravinárska spoločnosť Findus sťahuje vo Švédsku z trhu mrazené Hovädzie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Štokholm 8. februára (TASR) - Potravinárska spoločnosť Findus sťahuje vo Švédsku z trhu mrazené Hovädzie lasagne, pretože obsahujú konské mäso namiesto hovädzieho, ktoré uvádzajú v názve. Jeho prítomnosť potvrdili testy, informovala dnes agentúra AP.K podobnému sťahovaniu výrobkov došlo tento týždeň v Británii a Írsku, kde inšpektori našli vo viacerých supermarketoch hamburgery s vysokým obsahom konského mäsa či konskej DNA.Produktový manažér spoločnosti Findus v severských krajinách, Henrik Nyberg, povedal, že vo Švédsku sťahujú z trhu asi 20.000 mrazených lasagní. Podľa jeho slov ich konzumácia nepredstavuje žiadne zdravotné riziko, sťahujú ich výlučne preto, že majú zavádzajúce pomenovanie.Incidenty vyvolali veľké znechutenie v Británii aj Írsku, kde sa konské mäso nezvykne konzumovať.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...