lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


VYSOKÉ TATRY: Zraneného lyžiara transportovali do nemocnice vrtuľníkom Vysoké Tatry 2. apríla (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) v spolupráci s popradskou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Vysoké Tatry 2. apríla (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) v spolupráci s popradskou posádkou Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE (VZZS) dnes popoludní zasahovali vo Vysokých Tatrách, kde sa zranil poľský lyžiar.HZS na svojej webovej stránke informuje, že k zraneniu 56-ročného muža došlo na zjazdovke z Lomnického sedla na Skalnaté pleso. Horskí záchranári po príchode na miesto lyžiara ošetrili a pre vážne poranenia hrudníka požiadali o transport VZZS. Zraneného pomocou vákuového matraca zafixovali a následne naložili na palubu vrtuľníka, ktorý s pacientom letel do popradskej nemocnice.Jarná lyžovačka láka ľudí, ktorí chcú využiť ešte posledné možnosti na športové vyžitie. Horskí záchranári však upozorňujú, že terajšie podmienky na svahoch sú náročné a na svahy by mali chodiť skúsení lyžiari. Zrána sú totiž svahy zľadovatené a v popoludňajších hodinách je sneh mokrý a kašovitý.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...