lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Poľsku majú už tri obete chrípkového vírusu A (H1N1) Varšava 3. februára (TASR) - Už tri obete si v Poľsku vyžiadala v týchto dňoch ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 03.02.2016 categoryDenné správy

Varšava 3. februára (TASR) - Už tri obete si v Poľsku vyžiadala v týchto dňoch tzv. prasacia chrípka. Chrípkový vírus typu A(H1N1) sa našiel v organizmoch dvoch zosnulých pacientov nemocnice v Rzeszowe v Podkarpatskom vojvodstve susediacom so Slovenskom, ako aj u 28-ročného muža hospitalizovaného v nemocnici mesta Vroclav v Dolnosliezskom vojvodstve susediacom s Českou republikou.Informovala o tom dnes spravodajská televízia TVN24 s odvolaním sa na nemocničné zdroje.Napriek faktu, že rovnaký vírus objavili poľskí zdravotníci aj u jednej obyvateľky Olsztyna a rovnaké ochorenie diagnostikovali u viacerých osôb v Krakove, niet podľa lekárov dôvodu na paniku. Hovoriť o epidémii by bolo priskoro, zdôraznili.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...