lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


V Mekke zatiaľ nezaznamenali ebolu ani MERS Rijád 3. októbra (TASR) - Počas každoročnej púte moslimov do saudskoarabskej Mekky - hadždž - ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 03.10.2014 categoryDenné správy

Rijád 3. októbra (TASR) - Počas každoročnej púte moslimov do saudskoarabskej Mekky - hadždž - sa zatiaľ nevyskytol žiadny prípad eboly ani blízkovýchodného respiračného syndrómu (MERS). Ubezpečil o tom dnes, na druhý deň púte, saudskoarabský minister zdravotníctva v rozhovore pre Saudi TV, informovala agentúra DPA.Púť, ktorá predstavuje jedno z najväčších zhromaždení ľudí v celosvetovom meradle, sprevádzajú už tradične mimoriadne bezpečnostné, ale aj zdravotnícke a logistické opatrenia. Úsilie o zvládnutie náporu pútnikov viedlo Saudskú Arábiu k zavedeniu kvót, ktoré presne stanovujú, koľko moslimov môže z tej-ktorej krajiny zamieriť do Mekky. V tomto roku povolila saudskoarabská vláda vstup okolo 1,4 miliónu moslimov zo 160 krajín. Asi 7400 pútnikov, hlavne z afrických krajín sužovaných ebolou, povolenie nedostalo. Na púti, početných modlitebných zhromaždeniach a náboženských rituáloch sa už tradične zúčastní aj asi milión občanov Saudskej Arábie.Púť do Mekky by mal aspoň raz za život vykonať každý moslim, ktorý je toho fyzicky schopný a má na to dostatok finančných prostriedkov. Moslim, ktorý absolvuje v Mekke všetky rituály, má právo doživotne používať čestný titul hadždž.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...