lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Povolenie na prevádzku má desať prírodných a 101 umelých kúpalísk Bratislava 23. júna (TASR) - Počas aktuálnej kúpacej sezóny dostalo povolenie na prevádzku zatiaľ desať ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 23. júna (TASR) - Počas aktuálnej kúpacej sezóny dostalo povolenie na prevádzku zatiaľ desať prírodných kúpalísk. Ide o kúpaliská Zlaté Piesky, Kuchajda, Slnečné Jazerá - Senec, Veľká Domaša – Tíšava, Veľká Domaša – Valkov, Vodná nádrž (VN) Teplý vrch – pláž Ormet, Ružiná – pri obci Divín, Zelená voda – Kurinec, Zemplínska Šírava – Kamenec a Zemplínska Šírava – Paľkov. Ďalších sedem prírodných kúpalísk je v štádiu schvaľovania.Ako ďalej na svojom webe informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, vyhovujúca kvalita vody je aj na ďalších prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. Ide o VN Duchonka, Ružiná - pri obci Ružiná, Dolno Hodrušské jazero, Veľké Richnavské jazero, Počúvadlianske jazero, Vindšachtské jazero a Veľké Kolpašské jazero, VN Pod Bukovcom a Ružín. Voda je vhodná i vo všetkých strediskách Zemplínskej Šíravy a Veľkej Domaši aj na Oravskej priehrade.Povolenie na prevádzku malo na konci 25. týždňa 101 umelých kúpalísk. "Vo vybavovaní zostáva v súčasnosti 33 kúpalísk, ich prevádzka nebola povolená vzhľadom na nedostatočnú pripravenosť a najmä chýbajúce výsledky rozborov kvality vody. Niektoré kúpaliská zostanú počas sezóny mimo prevádzky z dôvodu nevyhovujúceho technického stavu," informuje ÚVZ SR.Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...