lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Počet akútnych respiračných ochorení mierne poklesol Bratislava 30. novembra (TASR) - Počet akútnych respiračných ochorení (ARO) v priebehu tohto týždňa mierne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 30. novembra (TASR) - Počet akútnych respiračných ochorení (ARO) v priebehu tohto týždňa mierne poklesol. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorý ich evidoval celkom 42.104, čo je oproti 47. týždňu pokles o 1,1 percenta.Najvyššia chorobnosť bola v Nitrianskom kraji a najnižšia v Trnavskom kraji. Najčastejšie ARO postihli deti do päť rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 983 osôb, čo predstavuje 2,3 percenta zo všetkých prípadov.Ako chrípka a chrípke podobné ochorenia (CHPO) bolo v 48. kalendárnom týždni hlásených 3728 ochorení, čo predstavuje takmer deväť percent z celkového počtu hlásených ARO. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom došlo k poklesu CHPO o 5,8 percenta. Najviac takýchto prípadov bolo v Nitrianskom kraji a najmenej v Košickom kraji.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...