lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Lekári nahlásili vyše 52.000 akútnych respiračných ochorení Bratislava 3. októbra (TASR) - Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa celkovo 52.261 akútnych respiračných ochorení. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 03.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 3. októbra (TASR) - Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa celkovo 52.261 akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom tak došlo k nárastu chorobnosti o 5,6 percenta. TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Nitrianskom kraji, najnižšiu v Trnavskom kraji. Najviac prípadov bolo medzi deťmi do päť rokov.Chrípka a jej podobné ochorenia potrápili na Slovensku v tomto týždni 4269 ľudí, čo predstavuje 8,2 percenta z celkového počtu akútnych respiračných ochorení. Najviac chorých bolo v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom. Najväčšia chorobnosť bola medzi deťmi do päť rokov.Zvýšená chorobnosť počas uplynulého týždňa zatvorila štyri materské školy a jednu základnú školu.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: