lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


ÚVZ SR: Lekári hlásili menej chorých Bratislava 17. októbra (TASR) - Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa celkovo 47.646 akútnych respiračných ochorení. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 17.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 17. októbra (TASR) - Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa celkovo 47.646 akútnych respiračných ochorení. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom tak došlo k poklesu chorobnosti o 6,7 percenta. TASR informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom kraji, najnižšiu v Košickom. Najviac prípadov bolo medzi deťmi do päť rokov.Chrípka a jej podobné ochorenia potrápili na Slovensku v tomto týždni 4170 ľudí, čo predstavuje 8,75 percenta z celkového počtu akútnych respiračných ochorení. Najviac chorých bolo v Žilinskom kraji, najmenej v Košickom. Najväčšia chorobnosť bola medzi deťmi do päť rokov.Zvýšená chorobnosť počas uplynulého týždňa zatvorila tri materské školy, dve základné školy a jednu strednú.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...