lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Zdravotnú sestru nakazenú ebolou prepravia z Texasu do Marylandu Dallas 16. októbra (TASR) - Americkú zdravotnú sestru, ktorá sa v texaskom Dallase nakazila ebolou, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.10.2014 categoryDenné správy

Dallas 16. októbra (TASR) - Americkú zdravotnú sestru, ktorá sa v texaskom Dallase nakazila ebolou, plánujú dnes prepraviť do špecializovaného zdravotníckeho zariadenia v štáte Maryland.Dallaský okresný sudca Clay Jenkins uviedol, že 26-ročnú Ninu Phamovú prepravia z Texaskej presbyteriánskej nemocnice v Dallase do Národného inštitútu zdravia (NIH) v meste Bethesda.Podľa agentúry AP má tento inštitút jednu zo štyroch špeciálnych jednotiek biologickej ochrany, ktoré sú v Spojených štátoch.Predstavitelia zdravotníctva štátu Texas v stredu informovali, že stav Phamovej je dobrý. Nie je však jasné, prečo ju chcú previezť.Prítomnosť vírusu eboly potvrdili aj u ďalšej zdravotnej sestry. Amber Joy Vinsonovú v stredu previezli do Univerzitnej nemocnice Emory v Atlante.Obe sestry sa nakazili v Texaskej presbyteriánskej nemocnici počas ošetrovania Libérijčana Thomasa Erica Duncana, ktorý ebole podľahol minulý týždeň.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...