lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Obama rokoval o ebole s Pan Ki-munom i francúzskym prezidentom Washington 14. októbra (TASR) - Americký prezident Barack Obama v pondelok hovoril s generálnym tajomníkom ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.10.2014 categoryDenné správy

Washington 14. októbra (TASR) - Americký prezident Barack Obama v pondelok hovoril s generálnym tajomníkom Pan Ki-munom a vyjadril súhlas, že medzinárodné spoločenstvo by malo vystupňovať svoje úsilie "rozhodne čeliť kríze v súvislosti s ebolou". Podľa agentúry Reuters o tom informoval Biely dom.Obama tiež telefonoval s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, s ktorým sa zhodol, že treba vyvinúť viac úsilia s cieľom vytvorenia liečebných zariadení v afrických krajinách zasiahnutých epidémiou smrtiaceho vírusu.Prezident USA tiež pri separátnom stretnutí s predstaviteľmi svojej administratívy rokoval o "zjavnom porušení protokolu na kontrolu nákazlivých chorôb" v nemocnici v Dallase, kde sa ebolou nakazila zdravotníčka, ktorý sa staral o medzičasom zosnulého pacienta s týmto vírusom. "Prezident opätovne zdôraznil, že toto vyšetrovanie musí pokračovať tak rýchlo, ako to len bude možné, a že bolo vzaté ponaučenie vzhľadom na budúce plány pre nemocnice a zdravotníkov po celej krajine," uviedol Biely dom.Americké federálne úrady v nedeľu potvrdili, že zdravotníčka, ktorá sa starala o pacienta s ebolou v texaskom Dallase, sa nakazila touto nebezpečnou chorobou. Nemenovaná zdravotníčka mala podľa úradov na sebe úplný ochranný odev, keď sa starala o Libérijčana Thomasa Erica Duncana, ktorý zomrel v stredu v dallaskej nemocnici.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...