lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Kongresmanke Giffordsovej rekonštruovali lekári lebku Houston 19. mája (TASR) - Americká kongresmanka Gabrielle Giffordsová sa zotavuje po stredajšej operácii, pri ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Houston 19. mája (TASR) - Americká kongresmanka Gabrielle Giffordsová sa zotavuje po stredajšej operácii, pri ktorej jej lekári v nemocnici v Houstone rekonštruovali lebku. V noci nadnes SELČ o tom informovala houstonská nemocnica Memorial Hermann Hospital s tým, že pacientka absolvovala kranioplastiku. Pri nej nahrádzajú lekári otvorenú časť lebky pôvodnou kosťou alebo plastovým implantátom. V prípade kongresmanky bola kontaminovaná časť kosti, ktorú odstránili, keď jej otvárali lebku, aby uvoľnili tlak z opuchu mozgu. Preto teraz použili syntetický implantát, ktorý držia v mieste titánové skrutky. Napísali noviny Arizona Republic. Doteraz zakrývala otvor v lebke kongresmanky helma.Lekári pustili Giffordsovú minulý týždeň na floridský Mys Canaveral, kde sledovala štart raketoplánu Endeavour, s ktorým letel do kozmu jej manžel Mark Kelly.Giffordovú postrelil páchateľ 8. januára zblízka do hlavy na verejnej akcii v Tucsone, v Arizone. Pri streľbe 22-ročný Jared Loughner zabil šesť ľudí, vrátane federálneho sudcu, dieťaťa a jedného z poradcov kongresmanky a 13 ďalších zranil.Podrobnejšie o chirurgickom zákroku a následnej rehabilitácii budú informovať médiá počas dnešného dňa.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...