lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: Boj proti ebole bude koordinovať Ron Klain, bývalý Obamov poradca Washington 17. novembra (TASR) - Americký prezident Barack Obama poveril dnes svojho bývalého poradcu Rona ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 17.10.2014 categoryDenné správy

Washington 17. novembra (TASR) - Americký prezident Barack Obama poveril dnes svojho bývalého poradcu Rona Klaina, aby koordinoval americké úsilie v boji proti epidémii eboly a opatrenia proti šíreniu vírusu v USA. Právnik a podnikateľ Ron Klain v minulosti pôsobil ako popredný poradca v Bielom dome a šéf kancelárie viceprezidenta USA Joea Bidena. V americkej administratíve naposledy pracoval počas prvého funkčného obdobia Obamu a Bidena.Ako nový "koordinátor reakcie na ebolu" (ebola response coordinator) sa bude Klain zodpovedať poradkyni pre vnútornú bezpečnosť Lise Monacovej a poradkyni pre národnú bezpečnosť USA Susan Riceovej. Klainovo vymenovanie prišlo dva dni po tom, ako sa ebola potvrdila u druhej zdravotnej sestry v texaskom Dallase, ktorá ošetrovala nakazeného Libérijčana.Obamova administratíva v tejto súvislosti čelí tvrdej kritike zo strany niektorých kongresmanov, ktorí považujú doterajšie opatrenia voči šíreniu eboly v USA za nedostatočné.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...