lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


USA: 58-ročná Američanka privedie na svet svoju vnučku Washington 9. januára (TASR) - Päťdesiatosemročná Američanka z Utahu privedie začiatkom februára na svet dieťa ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 09.01.2014 categoryDenné správy

Washington 9. januára (TASR) - Päťdesiatosemročná Američanka z Utahu privedie začiatkom februára na svet dieťa - svoje prvé vnúča. Julia Navarrová sa podujala vynosiť vytúženého potomka pre svoju 32-ročnú dcéru Lorenu McKinnonovú po tom, ako táto absolvovala asi tucet potratov a najdlhšie bola tehotná desať týždňov.McKinnonová s manželom si následne začali hľadať náhradnú matku. Uvažovali o priateľke alebo sestre, ale napokon to zamietli. Vtedy prišla so svojou ponukou McKinnonovej matka. "Sme rodina a musíme si pomáhať," povedala novinám The Salt Lake City Tribune.Po trojmesačnej hormonálnej liečbe implantovali lekári žene oplodnené vajíčko jej dcéry a zaťa. Vzhľadom na jej vek ich varovali, že šanca na jeho uhniezdenie je iba 45-percentná. Výsledok však bol pozitívny. Navarrová povedala, že mala bezproblémové tehotenstvo a privedie na svet dievčatko.Zákony v Utahu umožňujú zosobášeným párom financovať potreby náhradnej matky, ktorá musí mať najmenej 21 rokov, dobrý zdravotný stav a aspoň raz už rodila.Mladá žena, ktorú citovala agentúra AP, povedala, že dohoda s vlastnou matkou jej pomohla po finančnej stránke a odstránila niektoré prekážky. V priemere by za potrebné doklady a náhradnej matke museli s manželom zaplatiť asi 60.000 dolárov, s pomocou vlastnej matky ich to však vyjde na necelú polovicu.Tento prípad nie je celkom zriedkavý. Vlani porodila 53-ročná Američanka z Iowy svoje vnúčatá - dvojčatá. V roku 2012 priviedla 49-ročná žena v štáte Maine na svet svojho vnuka.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...