lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Thajského kráľa prepustili po štyroch rokoch z nemocnice Bangkok 1. augusta (TASR) - Thajský kráľ Pchúmipchón Adundét opustil dnes nemocnicu v Bangkoku, v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bangkok 1. augusta (TASR) - Thajský kráľ Pchúmipchón Adundét opustil dnes nemocnicu v Bangkoku, v ktorej bol hospitalizovaný nepretržite od roku 2009. Informovala o tom agentúra DPA. Osemdesiatpäťročný panovník odišiel z nemocnice s manželkou, kráľovnou Sirikit (80). Spoločne odcestovali autom do svojho obľúbeného paláca v meste Hua Hin na pobreží Thajského zálivu, vzdialeného asi 135 kilometrov juhozápadne od Bangkoku. Po ceste ich nadšene pozdravovali tisíce Thajčanov, ktorí majú kráľovskú rodinu a monarchiu tradične vo veľkej úcte.Pchúmipchón Adundét je v súčasnosti najdlhšie panujúcim monarchom na svete, keďže na thajský trón nastúpil už pred 67 rokmi.V ostatných rokoch trpel viacerými chorobami a od septembra 2009, keď ho hospitalizovali pre problémy s dýchaním, sa trvalo zdržiaval v rezidencii v areáli bangkockej nemocnice Siriraj. Kráľovnú hospitalizovali v tom istom ústave v júli 2012, keď jej diagnostikovali nepravidelný srdcový rytmus. Kráľovský pár v dôsledku zdravotných problémov vystupoval na verejnosti len veľmi zriedka. Stiahnutie sa kráľa z verejného života a šarvátky na politickej scéne podľa pozorovateľov negatívne poznamenali obraz thajskej monarchie.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...