lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Španielsko: Na letisku v Madride sa o poplach postaral chorý cestujúci z Nigérie Madrid 16. októbra (TASR) - Španielske úrady dnes na medzinárodnom letisku Barajas v Madride dočasne ...

authorTASR dateVloženie/úprava Štvrtok, 16.10.2014 categoryDenné správy

Madrid 16. októbra (TASR) - Španielske úrady dnes na medzinárodnom letisku Barajas v Madride dočasne izolovali stroj francúzskej leteckej spoločnosti Air France s viac ako 150 pasažiermi na palube, ktorý smeroval z Paríža do metropoly Španielska.Dôvodom bola skutočnosť, že jeden z cestujúcich, ktorý vo francúzskom hlavnom meste presadol z lietadla z nigérijského Lagosu na spoj do Madridu, mal teplotu a zimnicu, informovala hovorkyňa Air France.Do odstaveného lietadla vstúpil tím zdravotníkov v ochranných odevoch s cieľom vyšetriť chorého a posúdiť, či sa uňho nemohli objaviť príznaky eboly. Podobné príznaky, ktoré mal tento cestujúci, však môžu vyvolať aj iné choroby, napríklad malária. Pasažiera následne prepravila sanitka do jednej z madridských kliník, informovala agentúra DPA.Všetci cestujúci zostali istý čas na palube stroja, medzičasom im však povolili opustiť lietadlo. Zatiaľ si však nemôžu vyzdvihnúť batožinu, pretože celé lietadlo najskôr dezinfikujú.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...