lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SMRDÁKY: Pacienti s lupienkou môžu v kúpeľoch získať informácie o tejto chorobe Smrdáky 20. októbra (TASR) – Na zvýšenie povedomia o kožnom ochorení psoriáza je zameraný Deň ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 20.10.2014 categoryDenné správy

Smrdáky 20. októbra (TASR) – Na zvýšenie povedomia o kožnom ochorení psoriáza je zameraný Deň otvorených dverí (DOD) v kúpeľoch Smrdáky pripravený na sobotu 25. októbra. Do prírodných kúpeľov na Záhorí môžu prísť nielen pacienti trpiaci touto chorobou, známou ako lupienka, ale i ďalší s kožnými či pohybovými problémami. DOD organizujú v Smrdákoch pri príležitosti Svetového dňa psoriázy (29. 10.), ktorého cieľom je zabezpečiť lepší prístup k liečbe, zvyšovať pochopenie, empatiu voči ľuďom trpiacim psoriázou a informovať o ochorení.Na Slovensku lupienka postihuje asi 2,5 až 3 percentá populácie, smrdácke kúpele sú lídrom v jej liečbe. Choroba nie je infekčná, prenáša sa geneticky. Spúšťačom môže byť aj obyčajná chrípka, u žien hormonálne zmeny, pôrod i stres. U pacientov však napriek osvete stále pretrváva ostych komunikovať o tejto chorobe. Deň otvorených dverí im ponúka možnosť poradiť sa. Od 10. hodiny môžu absolvovať návštevníci DOD bezplatné lekárske konzultácie a získať rady od dermatovenerológov a ďalšie v pripravenom informačnom stánku, ako aj bezplatne si vyskúšať minerálny vaňový kúpeľ v sírovodíkovej smrdáckej vode. Tá svojím zložením nemá v Európe ekvivalent, obsahuje 680 miligramov sírovodíka na jeden liter, pričom jeho obsah sa v ostatných minerálnych vodách na Slovensku pohybuje maximálne do 25 miligramov. Pramene sírovodíkovej vody majú pôvod v zvláštnych podmienkach treťohorného mora spred 25 miliónov rokov. Informovala hovorkyňa kúpeľov Tatiana Šuláková.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: