lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SLS: Pripájame sa k snahám zastaviť odbornú a morálnu devastáciu zdravotníctva Bratislava 13. decembra (TASR) – K protestujúcim lekárom sa dnes pripojila aj Slovenská lekárska spoločnosť (SLS). ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 13. decembra (TASR) – K protestujúcim lekárom sa dnes pripojila aj Slovenská lekárska spoločnosť (SLS). Vo svojom stanovisku uviedla, že podporuje lekárky a lekárov, ktorí poukázali na závažné chyby a nedostatky doterajších politických "reforiem" v zdravotníctve."Pripájame sa ku všetkým snahám zastaviť postupnú odbornú, morálnu a ekonomickú devastáciu zdravotníctva," uviedla SLS vo vyhlásení. Podľa vedeckej sekretárky SLS Iriny Šebovej je v súčasnosti potrebné najmä dodržať memorandum medzi vládou a lekárskymi odbormi, ktorým sa zaoberá parlament."Je potrebné dodržať memorandum do poslednej bodky. To ukáže, že existujú dohody, ktoré sa ctia, a to je najdôležitejšie," podotkla Šebová. Následne je podľa nej potrebné zaviesť systémové zmeny v zdravotníctve. "Žiadame prizvanie expertných skupín európskych a globálnych nezávislých inštitúcií za účelom zmapovania zdravotného systému a prijatie dlhodobej koncepcie zdravotníctva," uviedla ďalej spoločnosť v stanovisku.Zároveň by sa mal podľa prezidenta SLS Petra Krištúfka vyriešiť vzťah medzi pacientom, lekárom a poisťovňou. "Ozývame sa, myslím, v pravý čas. To, čo sa kazilo strašne dlho, to sa nedá napraviť hneď, ale je treba v tomto medzivládnutí začať oveľa razantnejšie," opísal Krištúfek dôvody, prečo sa SLS ozvala práve teraz.Slovenská lekárska spoločnosť je dobrovoľná, mimovládna asociácia, ktorej prioritou je šírenie vedecky overených poznatkov z medicínskej vedy do praxe. SLS združuje približne 18.613 lekárok a lekárov, farmaceutiek a farmaceutov a iných zdravotných pracovníkov.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...