lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SLOVENSKÝ RAJ: Členovia HZS pomáhali zranenej poľskej turistke Slovenský raj 19.júla (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) dnes popoludní v Slovenskom raji ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Slovenský raj 19.júla (TASR) – Členovia Horskej záchrannej služby (HZS) dnes popoludní v Slovenskom raji pomáhali zranenej poľskej turistke, ktorá sa zranila pri páde.HZS na svojej webovej stránke informuje, že skupina turistov sa popoludní pohybovala v Prielome Hornádu v mieste s názvom Lávka nad Stržou."Ich 18-ročná kamarátka sa pošmykla a prepadla cez približne 45 metrovú skalno-trávnatú stienku. Keďže sa postihnutá nachádzala v komplikovanom teréne, bol problém presne lokalizovať miesto pádu," uvádza sa na stránke HZS.Horskí záchranári z Oblastného strediska Slovenský raj sa k zranenej turistke dostali až po prebrodení rieky Hornád. Dievčina si pri páde vážne poranila dolnú končatinu a utrpela mnohopočetné odreniny a pomliaždeniny. Členovia HZS pacientku po ošetrení na nosidlách transportovali na Letanovský Mlyn, odkiaľ ju previezli terénnym vozidlom až do nemocnice v Spišskej Novej Vsi na ďalšie vyšetrenia.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...