lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


SKALICA: Zdravotníkom pridajú, ale tí musia pridať vo vzťahu k pacientom Skalica 30. apríla (TASR) – Dodatok ku kolektívnej zmluve medzi Fakultnou nemocnicou s poliklinikou (FNsP), ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Skalica 30. apríla (TASR) – Dodatok ku kolektívnej zmluve medzi Fakultnou nemocnicou s poliklinikou (FNsP), a. s., Skalica, a Základnou odborovou organizáciou Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb o odmeňovaní zamestnancov podpísali na skalickej radnici. Parafovali ho primátor mesta a predseda predstavenstva spoločnosti FNsP Stanislav Chovanec, riaditeľka nemocnice Renáta Kormanová a predsedníčka odborov Jana Bejdáková. Podľa vyjadrenia primátora tento akt zaručuje, že vo výplate za mesiac apríl dostanú zamestnanci skalickej nemocnice viac peňazí v zmysle platnej legislatívy. "Keď sme ako mesto vstupovali do nemocnice, tak sme spolu s vyšším územným celkom a strategickým partnerom deklarovali, že chceme, aby sa v tomto regióne poskytovala kvalitná zdravotná starostlivosť. Som presvedčený, že ju nemôžeme zabezpečiť bez toho, aby nevládla v rámci nemocnice jednota," uviedol Chovanec. Dodal, že skalickú nemocnicu vníma nielen ako zdravotnícke zariadenie, ale aj ako veľkého zamestnávateľa. "Je tu zamestnaných 550 ľudí. Hľadali sme cesty, aby sme tieto úlohy mohli zabezpečiť. Bolo to ale náročné, pretože financie od zdravotných poisťovní nedošli v plnej výške," povedal Chovanec. Nemocnicu čakajú ešte rokovania, ale lekári i sestry budú mať platy navýšené. Nemocnica však recipročne očakáva zlepšenie prístupu k pacientom. "My sme si svoju úlohu podpísaním kolektívnej zmluvy splnili a pevne verím, že sestry a lekári si splnia svoje úlohy s jednoznačným cieľom, aby v rámci tohto regiónu bol spokojný pacient," uzavrel Chovanec. Mesto Skalica o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...