lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Rusko: Zaplavené oblasti na juhu krajiny ohrozujú infekčné choroby Moskva 11. júla (TASR) - Ruské úrady čelia "ťažkej situácii" v oblastiach na juhu krajiny, ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Moskva 11. júla (TASR) - Ruské úrady čelia "ťažkej situácii" v oblastiach na juhu krajiny, kde počas víkendu zabíjali záplavy, pretože sa tam začali šíriť infekčné choroby. Informoval dnes minister pre mimoriadne situácie Vladimir Pučkov.Hospitalizovaných bolo deväť chorých ľudí, povedal v štátnej televízii s tým, že zodpovední pracovníci situáciu pozorne monitorujú.Vysoké letné teploty a zlé hygienické podmienky v regióne napomáhajú šíreniu infekčných chorôb, varoval hlavný ruský hygienik Gennadij Oniščenko. Mnohé dediny v obľúbenej dovolenkovej oblasti boli dnes ešte stále bez dodávok elektriny či pitnej vody.V pátraní po ďalších obetiach ničivých záplav, pri ktorých zahynulo najmenej 170 ľudí, pokračuje asi 10.000 príslušníkov záchranných síl. Z Moskvy dorazili na pomocné práce do regiónu 1200 kilometrov južne od metropoly dobrovoľníci i branci. Ich úlohou má byť najmä distribúcia pitnej vody. Do dvoch dní by mali v oblasti obnoviť dodávky plynu, oznámilo v utorok ministerstvo civilnej obrany.Povodne v Krasnodarskom kraji pripravili cez víkend celkovo vyše 30.000 obyvateľov o ich majetok, oznámili úrady. Približne 200 ľudí ostávalo v nemocniciach. Z prázdninových táborov v obľúbenom dovolenkovom regióne pri Čiernom mori previezli do bezpečia 700 detí.Úrady pripísali náhle záplavy mimoriadne intenzívnym dažďom. Vláda v pondelok pripustila zlyhanie úradov v súvislosti s tým, že ľudí včas a v primeranom rozsahu nevarovali pred katastrofickou povodňou.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...