lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


RUŽOMBEROK: Detská klinika ÚVN má nový špičkový ultrasonograf Ružomberok 14. októbra (TASR) – Detská klinika ružomberskej Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) získala nový špičkový ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.10.2014 categoryDenné správy

Ružomberok 14. októbra (TASR) – Detská klinika ružomberskej Ústrednej vojenskej nemocnice (ÚVN) získala nový špičkový ultrasonograf. Prednosťou moderného mobilného zariadenia v hodnote takmer 51.000 eur je oveľa presnejšia, rýchlejšia, úplne bezbolestná a zdravotne neškodná zobrazovacia diagnostika.„V prvom rade je to obrovský prínos našich malých pacientov. Tento dômyselný prístroj posúva významne kvalitatívne proces stanovenia diagnózy a skracuje dobu nástupu liečby. Tým pádom sa významne skráti aj celkový nevyhnutný pobyt dieťaťa v nemocnici,“ uviedol prednosta Detskej kliniky ÚVN Viliam Žilínek.Primár Juraj Valentovič priblížil čerstvú premiéru. „V noci k nám priviezli dievčatko s bolesťami brucha. Rád som využil možnosť rýchleho vyšetrenia prístrojom, ktorý, ako zvykneme hovoriť, krásne kreslí. Vzápätí sme mali všetky potrebné informácie a mohli sme stanoviť presnú diagnózu priamo na lôžku,“ vyzdvihol.„Vďaka úspešnému projektu s finančnou podporou od Nadácie SPP sme vybavili výkonným diagnostickým prístrojom aj toto dôležité pracovisko, ktoré je vzdialené 2,5 km od našej centrály. Máme pripravené viaceré ďalšie projekty na doplnenie a zlepšovanie prístrojového vybavenia,“ dodal hovorca ÚVN Valér Ferko.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...