lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Poľsko: Podozrivé črevné problémy sužujú dvoch pacientov v Štetíne Varšava/Štetín 2. júna (TASR) - Na dvoch sa zvýšil počet pacientov hospitalizovaných zrejme s nebezpečnou ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Varšava/Štetín 2. júna (TASR) - Na dvoch sa zvýšil počet pacientov hospitalizovaných zrejme s nebezpečnou črevnou nákazou v nemocnici v severopoľskom Štetíne.Prvou infikovanou je 29-ročná žena poľského pôvodu, ktorá žije trvalo v Nemecku a do Poľska pricestovala pred niekoľkými dňami už so symptómami ochorenia bakteriálneho pôvodu. Pacientku sužujú aj ťažkosti vyvolávané obávaným hemolyticko-uremickým syndrómom (HUS), vrátane zlyhávania obličiek. Jej zdravotný stav označujú ošetrujúci lekári za stabilizovaný.Druhým pacientom je poľský občan, ktorý sa len nedávno vrátil z návštevy Nemecka, podľa iných zdrojov z mesta Postupim, kde žije dlhodobo.V jeho prípade sa ešte čaká na výsledky laboratórnych testov, ktoré potvrdia alebo vyvrátia podozrenie o prítomnosti nebezpečných baktérií v jeho organizme. Zdravotný stav hospitalizovaného muža označujú ošetrujúci lekári za dobrý.Informácie o dvoch spomínaných prípadoch zverejnila dnes v Zabrze poľská ministerka zdravotníctva Ewa Kopaczová.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...