lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PRIESKUM: Alergia trápi šesť z desiatich Slovákov a Čechov Bratislava 20. októbra (TASR) – Približne šesť z desiatich Slovákov a Čechov bojuje s alergiami. ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 20.10.2014 categoryDenné správy

Bratislava 20. októbra (TASR) – Približne šesť z desiatich Slovákov a Čechov bojuje s alergiami. Medzi najčastejšie patria alergie na peľ, prach a lieky. Vyplýva to z online prieskumu, ktorý na vzorke 1000 respondentov urobila spoločnosť GfK v apríli tohto roku."Alergie na peľ a prach trápia spolu približne polovicu Slovákov a Čechov, vyše desatina uvádza aj alergiu na lieky. Paradoxne až takmer dve tretiny z nich nenavštevujú lekára," spresnila Eva Vlčková zo spoločnosti. Prieskum ukázal, že najnižší výskyt alergií je na Slovensku v Prešovskom a Košickom kraji, v Česku v Juhočeskom kraji.Zo štatistík vyplýva, že iba alergiou na prach trpí asi pätina opýtaných Slovákov a Čechov. Jej celoročné príznaky uvádzajú tri štvrtiny opýtaných, sezónne sa vyskytujú u jednej štvrtiny. "Alergie na peľ ustupujú na jeseň a do popredia sa viac dostávajú alergie na prach, plesne či roztoče," uzavrela Vlčková.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...