lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREŠOV: V nemocnici koluje výzva proti plošnému prijímaniu štrajkujúcich sestier Prešov 5. februára (TASR) – Skupina zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove spustila ...

authorTASR dateVloženie/úprava Piatok, 05.02.2016 categoryDenné správy

Prešov 5. februára (TASR) – Skupina zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove spustila podpisovú akciu, ktorou žiadajú vedenie nemocnice, aby neprijalo naspäť všetky zdravotné sestry, ktoré dali výpovede, na ich pôvodné miesta, ale iba na voľné pozície. Vo výzve, ktorá koluje po nemocnici, sa uvádza, že zdravotnú starostlivosť v zložitých pracovných a medziľudských podmienkach, spôsobených dobrovoľným rozhodnutím štrajkujúcich sestier, sa podarilo zvládnuť v maximálnom možnom rozsahu vďaka obetavosti neštrajkujúcich sestier, ako aj príchodom nových sestier. „V súvislosti s medializovanými informáciami o ďalšom pokračovaní štrajku a plánovaných rokovaniach vyzývame vedenie FNsP, aby nedopustilo úplný a bezpodmienečný návrat všetkých štrajkujúcich sestier na ich pôvodné pracovné pozície, ale aby situáciu aj naďalej riešilo štandardným spôsobom, t.j. obsadzovaním voľných pozícií podľa aktuálnych potrieb konkrétneho oddelenia s ohľadom na novoprijaté sestry,“ píše sa vo výzve.Iniciátori v podpisovej akcii uvádzajú, že hromadné prijatie všetkých pôvodných sestier by bolo morálne a eticky neobhájiteľné a opätovne by vyhrotilo pracovnú atmosféru a medziľudské vzťahy na pracoviskách. V prešovskej nemocnici dalo hromadné výpovede 395 sestier, z tohto počtu výpoveď stiahlo 91 sestier. Výpovedná lehota uplynula 304 sestrám. V pondelok 1. februára hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková informovala, že im chýba okolo 200 sestier. Nemocnica prijala 100 nových sestier. Ich štruktúra je podobná ako u tých, ktoré dali výpovede, sú medzi nimi sestry s dlhoročnou aj krátkou praxou, špecialistky aj sestry bez špecializácie. Do prešovskej nemocnice nastúpilo aj sedem armádnych sestier, ktoré posilnili anestéziologický tím, aby nemocnica mohla vykonávať aj plánovanú zdravotnú starostlivosť.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...