lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREMIÉRKA: Zvýšenie platov lekárov o 300 eur bude garantované parlamentom Bratislava 28. novembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes ubezpečila, že avizované budúcoročné zvýšenie ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 28. novembra (TASR) - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) dnes ubezpečila, že avizované budúcoročné zvýšenie platov všetkých lekárov v priemere o 300 eur bude garantované Národnou radou (NR) SR.Pôjde o poslanecký návrh. "Táto ponuka bude presne definovaná v NR SR tak, že sa nemôže stať, že by prisľúbené navýšenie nebolo reálne," avizovala po dnešnom stretnutí s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom.Podľa Radičovej uvedená suma nie je o tom, že by si vláda neuvedomovala, aké má byť ohodnotenie lekárov, ale ide o maximum, čo dokáže v tejto finančnej situácii urobiť. "Prežívame jednu z najhlbších kríz od roku 1929. Všetko, čo sme boli schopní dať v prospech niektorých cieľových skupín, sme v prospech dali," zdôraznila.Hlava štátu stále verí, že nakoniec príde k dohode medzi kabinetom a štrajkujúcimi lekárni. Je presvedčený, že všetci rozumní lekári zvážia možnosti, ktoré v súčasnosti vláda má. Zdôraznil, že prakticky všetky požiadavky lekárskych odborárov sú splnené, dokonca maximálne naplnené. Obrátil sa preto na lekárov, aby túto situáciu brali do úvahy a aby pacientov nenechali za zatvorenými dverami.Premiérka je momentálne na rokovaní krízového štábu. Večer sa mimoriadne zíde vláda, aby sa zaoberala situáciou v zdravotníctve. V hre naďalej ostáva aj vyhlásenie núdzového stavu.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...