lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PREMIÉRKA: Rušením oddelení chceme zefektívniť fungovanie nemocníc Bratislava 2. júna (TASR) - Rušenie 150 nemocničných oddelení, ktoré tento týždeň avizoval minister Ivan ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 2. júna (TASR) - Rušenie 150 nemocničných oddelení, ktoré tento týždeň avizoval minister Ivan Uhliarik (KDH), premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) považuje za cestu k efektívnejšiemu fungovaniu nemocníc. "Ide o zefektívnenie siete nemocníc, ktoré sa dlhodobo odkladalo," vyhlásila dnes pred novinármi po rokovaní so zdravotnými sestrami. Ako dôkaz nadbytočného množstva nemocničných lôžok použila porovnanie so situáciou v susednej Viedni. "Keď porovnáte počet lôžok Viedne a Bratislavy: Viedeň 1200, Bratislava vyše 3000. Viedeň je neporovnateľne väčšie mesto, ako je Bratislava," poznamenala premiérka.Prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Mária Lévyová upozornila, že proces rušenia nemocničných oddelení sa deje veľmi rýchlo a bez skoršieho avíza. "Nemáme ani presný prehľad, kde v ktorých krajoch sa rušia aké lôžka," uviedla Lévyová. Zástupkyňa slovenských zdravotných sestier dúfa, že po zrušení oddelení vedenie nemocníc nebude zdravotné sestry prepúšťať, ale že ich presunie do nemocníc, kde je nedostatok personálu.Rušenie 150 nemocničných oddelení od júla tohto roka avizoval minister Uhliarik 31. mája na diskusnom fóre Hospodárskych novín. Minister je presvedčený, že na Slovensku je príliš veľa oddelení ako aj lôžok, treba preto podľa neho ísť cestou optimalizácie siete poskytovateľov tak, aby sa kládol dôraz na kvalitu, a nie na kvantitu. "Ja si myslím, že redukciu slovenské nemocnice potrebujú, potrebujú zoštíhľovaciu kúru," povedal na HN Clube Uhliarik. Poznamenal tiež, že ľudia nemôžu očakávať starostlivosť na úrovni "all inclusive" hotela, keď u nás platíme len za "bed and breakfest".

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...