lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


POPRAD: Miestna transfúzna stanica sa opäť zapája do onkologickej kvapky krvi Poprad 1. júna (TASR) – Počas celého júna sa bude v Národnej transfúznej stanici (NTS) v Poprade ...

authorTASR dateVloženie/úprava Nedeľa, 01.06.2014 categoryDenné správy

Poprad 1. júna (TASR) – Počas celého júna sa bude v Národnej transfúznej stanici (NTS) v Poprade konať onkologická kvapka krvi pre detskú onkológiu a všetky choré deti. Vedúci lekár popradského pracoviska Pavel Repovský pre TASR uviedol, že odbery, ktoré sa budú robiť v tomto mesiaci, budú venované práve pre onkologické deti, ktoré sa liečia v Bratislave, či v Košiciach.„Je to tradičná kvapka krvi takto v júni, aby sme zabezpečili pre tých vážne chorých dostatok krvi aj počas leta a zároveň sa usilujeme motivovať darcov, aby prišli ešte pred dovolenkami,“ upozornil Repovský s tým, že počas mesiaca majú naplánovaných aj viacero mobilných odberov krvi na základných i stredných školách, na mestských úradoch v regióne, ale napr. aj v policajnom zbore v Poprade.Pod Tatrami je podľa Repovského dosť slušný záujem darovať krv a majú tu množstvo stálych darcov, ktorí chodia pravidelne. „Vieme tých našich darcov zaktivizovať, keďže sa usilujeme propagovať a pripomínať, že darovanie krvi je veľmi dôležité. Zároveň sa im niekedy aj pripomíname a voláme ich, že potrebujeme práve tú ich krvnú skupinu, vedieme si databázu pravidelných darcov,“ zdôraznil Repovský. Negatívne krvné skupiny sú menej zastúpené v ľudskej populácii, takže aj darcov týchto skupín je podľa neho pomenej.Okrem Popradu sa v júni onkologická kvapka krvi, ktorá píše už svoj 7. ročník, koná aj v NTS v Košiciach a Prešove. Košická transfúzna stanica na Triede SNP bude krv odoberať každý pracovný deň od 7.00 do 17.00 h, v Poprade a Prešove to bude od 7.00 do 14.00 h. Každý utorok sú v týchto dvoch mestách ordinačné hodiny predĺžené do 17.00 h.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: