lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


PIEŠŤANY: Charitatívny aukčný salón opäť pomôže chorým Piešťany 14. októbra (TASR) – Už štvrtý Charitatívny aukčný salón chystajú na 23. októbra v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Utorok, 14.10.2014 categoryDenné správy

Piešťany 14. októbra (TASR) – Už štvrtý Charitatívny aukčný salón chystajú na 23. októbra v Piešťanoch. Jeho cieľom je prispieť na liečbu vybraných slovenských a českých detí a dospelých v rehabilitačnom centre Adeli, ktoré prinavracia zdravie pacientom s pohybovými poruchami neurologického pôvodu.V tomto roku sa organizátorovi akcie Asociácii pomoci postihnutým Adeli podarilo získať 40 diel od renomovaných autorov ako Andrej a Martin Augustínovci, Jitka Bezúrová, Erik Binder, Daniel Brunovský, Michal Czinege, Andrej Dúbravský, Matej Fabián, Vladimír Gažovič, František Guldan, Svätozár Ilavský, David Ištok, Vojtech Kolenčík, Tamara Kolenčíková, Rudolf Sikora, Laco Teren, Barbora Tobolová či Rastislav Trizma. Na aukcii sa bude dražiť aj dielo Vladimíra Kompánka Postavy a ohrady z roku 1966, ktoré venovala rodina autora. Pre TASR to uviedla predsedníčka Asociácie pomoci postihnutým Adeli Miriam Juhanesovičová.Predaukčná výstava charitatívneho aukčného salóna sa začína dnes v piešťanskej Magna Gallery a potrvá do 22. októbra, vždy od 10. do 18. hodiny. Celý výťažok z aukcie pôjde na špecializovanú rehabilitačnú liečbu. "V tomto roku sme sa rozhodli prispieť na rehabilitáciu Nikity Kopčanovej, ktorá trpí poruchami v dôsledku predčasného narodenia, Andrejovi a Viktorovi Šubovcom s detskou mozgovou obrnou, Terezke Vargovej s následkami po liečení nádoru na mozgu, Ondřejovi Heryánovi s ochrnutím po uštipnutí infikovaným kliešťom, Kristiánovi Kredátusovi s následkami ťažkého pôrodu a tiež novinárke Monike Ščevovichovej po ťažkej dopravnej nehode," dodala Juhanesovičová. Aukcia sa uskutoční 23. októbra od 19.30 h v spoločensko-kultúrnom centre Fontána.Adeli centrum v Piešťanoch je medzinárodné rehabilitačné centrum s individuálnou terapiou a starostlivosťou.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...