lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Nebezpečné črevné ochorenie si vyžiadalo ďalšiu obeť Kiel 28. mája (TASR) - Črevné ochorenie vyvolané baktériou EHEC si v spolkovej republike krajine ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Kiel 28. mája (TASR) - Črevné ochorenie vyvolané baktériou EHEC si v spolkovej republike krajine Šlezvicko-Holštajnsko pravdepodobne vyžiadalo ďalšiu obeť. Tridsaťosemročná žena zomrela vo štvrtok v nemocnici v meste Kiel v dôsledku hemolyticko-uremického syndrómu (HUS), teda zlyhania obličiek v dôsledku infekcie baktériami EHEC, informovali dnes predstavitelia nemocnice. Nebezpečná baktéria si tak v Nemecku doposiaľ vyžiadala už najmenej sedem obetí. "Ženu k nám doviezli už pred niekoľkými dňami vo veľmi kritickom stave," uviedla hovorkyňa nemocnice v Kieli.V piatok sa počet nakazených agresívnym črevným ochorením, sprevádzaným krvavou hnačkou, v Nemecku viac ako zdvojnásobil a stúpol na 248.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...