lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Nemecko: Lekári tvrdia,že za komplikáciami je nielen jed, ale aj autoprotilátky Greifswald/Bonn 8. júna (TASR) - Indície o príčinách ťažkého priebehu bakteriálnej črevnej infekcie EHEC u ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Greifswald/Bonn 8. júna (TASR) - Indície o príčinách ťažkého priebehu bakteriálnej črevnej infekcie EHEC u pacientov s hemolyticko-uremickým syndrómom (HUS) majú lekári z Univerzitných kliník v Greifswalde a Bonne.Podľa slov špecialistu na krvné transfúzie Andreasa Greinachera z Univerzitnej kliniky v Greifswalde mnohé signalizuje, že príčinou nie je len jed z kategórie šigatoxínov, ale aj vytváranie autoprotiláok, ktoré útočia na antigény vlastného organizmu a spôsobujú vážne poškodenia v organizme.Tieto autoantiprotiláky majú na konte zvýšenie rôznych krvných faktorov, čím sa obmedzuje prekrvovanie dôležitých partií mozgu a nadobličiek.Medzičasom sa u prvých pacientov s ťažkým priebehom ochorenia aplikuje špeciálna terapia filtrácie krvi, prvé predbežné reakcie organizmov chorých dávajú špecialistom mierny dôvod na optimizmus.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...