lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


Na centrálnych príjmoch UNB ošetrili o 50 % viac pacientov ako počas bežnej noci Bratislava 1. januára (TASR) - Na centrálnych príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili počas silvestrovskej ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 1. januára (TASR) - Na centrálnych príjmoch Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili počas silvestrovskej noci o polovicu viac pacientov ako počas bežnej noci. Žiadne vážne zranenia však neboli zaznamenané. Pre TASR to uviedla hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.Išlo o rôzne prípady, často spojené s prehnanou konzumáciou alkoholu, ale vyskytli sa aj menšie tržné rany, ktoré si vyžiadali ošetrenie. Viacerí boli takí, ktorí sa opití medzi sebou pobili a spôsobili si zranenia na tvári, prípadne zlomeniny rúk.Plastickí chirurgovia v ružinovskej nemocnici sa venovali dvom pacientom, ktorí si neodbornou manipuláciou s pyrotechnikou zranili prsty na rukách. Keďže išlo iba o povrchové zranenia, po ambulantnom ošetrení odišli domov.Najvážnejším prípadom bol muž, ktorého dnes nadránom priviezli do nemocnice na Kramároch s tromi bodnými ranami na krku. Ako priblížila Stano Maťašovská, pacient je stabilizovaný a mimo ohrozenia života.

Štítky :

Dolinková: MZ zatiaľ eviduje 47 úspešných žiadateľov o príspevok na ambulanciu

Bratislava 9. mája (TASR) - O finančný príspevok z plánu obnovy na vznik novej ambulancie ...