lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NTS SR: Počas Dňa otvorených dverí môže verejnosť aj darovať krv Bratislava 10. júna (TASR) - Pri príležitosti tohtoročného Svetového dňa darcov krvi sa uskutoční v ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 10. júna (TASR) - Pri príležitosti tohtoročného Svetového dňa darcov krvi sa uskutoční v piatok 14. júna Deň otvorených dverí (DOD) na všetkých odberových pracoviskách Národnej transfúznej služby (NTS) SR. Jeho návštevníci budú môcť spoznať prácu NTS SR, ale aj darovať krv.Stanice NTS budú v piatok sprístupnené verejnosti od 07.00 h do 17.00 h, uviedla projektová manažérka NTS Martina Grožajová. "Veríme, že mnohí návštevníci využijú možnosť darovať krv, tak ako je to napokon počas našich DOD už zvykom," uviedla Grožajová. Dodala, že prostredníctvom DOD chce NTS upozorniť aj na fakt, že práve letné mesiace sú najkritickejším obdobím, v ktorom je krvi akútny nedostatok."Deň otvorených dverí je zároveň aj možnosťou, ako ľudí viesť k dobrovoľnému darcovstvu krvi," povedala Grožajová. S tým súvisí aj motto tohtoročného Svetového dňa darcov krvi "Daruj dar života: daruj krv", pričom celosvetová kampaň sa zameriava na vyzdvihnutie hodnoty darcovstva krvi nielen tým, že zachraňuje život pacienta, ale pomáha mu taktiež zabezpečiť prežiť dlhší a plnohodnotný život. Grožajová spresnila, že kampaň sa zameriava na vyzdvihnutie potreby bezpečného darcovstva krvi a zdôrazňuje, že len pravidelný dobrovoľný bezpríspevkový darca je najbezpečnejším zdrojom krvných zásob.Záštitu nad oslavami Svetového dňa darcov krvi na Slovensku prevzala i tento rok manželka prezidenta Slovenskej republiky Silvia Gašparovičová, ktorá príde osobne vzdať úctu a vďaku darcom krvi počas Dňa otvorených dverí na pracovisko NTS SR Bratislava - Ružinov o 10.30 h. Na ružinovské pracovisko NTS príde darcov krvi osobne podporiť aj podpredsedníčka Národnej rady SR Renáta Zmajkovičová.

Štítky :

Lipozomálny vitamín C - Vyšší účinok a nižšie náklady a jednoduché podávanie

Vitamín C spolupracuje pri vyše 300 reakciách v tele. Veľa vedeckých a lekárskych prác potvrdilo početné priaznivé účinky vitamínu C na naše telo – uveďme aspoň niekoľko najdôležitejších: