lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NR SR: Poslanecký prieskum v žilinskej fakultnej nemocnici nebude (2) Bratislava 29. januára (TASR) - Poslanecký prieskum v žilinskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v súvislosti ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 29. januára (TASR) - Poslanecký prieskum v žilinskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v súvislosti so spôsobom jej ozdravovania nebude. Poslanci parlamentného výboru pre zdravotníctvo dnes nepodporili takýto návrh Viliama Novotného (SDKÚ-DS), poslanci Smeru-SD s výnimkou predsedu výboru Richarda Rašiho sa hlasovania zdržali. Raši bol proti, ako zdôraznil, v nemocnici prebieha ministerská kontrola, chce si počkať na jej výsledky."Väčšina poslancov za Smer nehlasovala za tento poslanecký prieskum a nerozumiem tomu, prečo, lebo naozaj kauza kotolníkov ozdravný plán v žilinskej nemocnici rezonuje vo verejnosti už viac ako dva týždne," povedal po výbore Novotný. Vzhľadom na to, že prieskum nebude, avizoval, že podá v pléne návrh, aby požiadalo ministerstvo zdravotníctva o správu o aktuálnej situácii v nemocnici a okolnostiach výberu ozdravného plánu.Šéf výboru Raši kolegovi z opozície vyčíta, že nevystupuje ako člen zdravotníckeho výboru, ale ako podpredseda SDKÚ-DS a chce zo situácie vytĺkať politický kapitál. Je presvedčený, že najprv si treba počkať na výsledky ministerskej kontroly, tvrdí totiž, že prieskum by iba narušil jej priebeh. Jej výsledkami sa podľa jeho slov výbor bude zaoberať, potom má byť jasné, či budú potrebné ďalšie kroky. Okrem toho poukázal na to, že niekedy sa hlavy zotínajú skôr, ako sa niečo dokáže, a nechce byť takým katom.Exminister zdravotníctva a poslanec Ivan Uhliarik (KDH) si, naopak, myslí, že prieskum mal byť. "Myslím, že Smer by mal chcieť, aby sa minimálne očistili niektoré podozrenia, ktoré na nich padajú," skonštatoval s tým, že je prekvapený, že prieskum neprešiel.Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) rozhodnutie poslancov komentovať nechcela. Ako poznamenala, poslanecký prieskum nie je jej parketa. Kedy by sa mohla kontrola skončiť, nevedela presne uviesť. Poukázala však na to, že by nemala byť siahodlhá, keďže nemocnica mala každý rok audit.Na spôsob ozdravovania žilinskej nemocnice poukázala televízia Markíza. Tá informovala, že riaditeľ Štefan Volák kúpil ozdravný plán nemocnice od Juraja Majera, ktorý je vraj jeho sused. Ten pracuje ako kotolník a je konateľom spoločnosti PP Partnership, ktorá za materiál získala 10.000 eur. Partnerom v spoločnosti je Tomáš Tvarůžek, ktorý bol riaditeľov poradca. Volák predkladal svoj ozdravný plán vlani v lete, keď sa uchádzal o funkciu.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...