lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NR SR: Poslanecký prieskum pre prehranú arbitráž s Union ZP nebude Bratislava 18. júna (TASR) - Opozičnému poslancovi Viliamovi Novotnému (SDKÚ-DS) sa nepodarilo presadiť poslanecký prieskum ...

authorTASR dateVloženie/úprava Pondelok, 30.11.-0001 categoryDenné správy

Bratislava 18. júna (TASR) - Opozičnému poslancovi Viliamovi Novotnému (SDKÚ-DS) sa nepodarilo presadiť poslanecký prieskum na ministerstvách zdravotníctva a financií v súvislosti s prehranou arbitrážou s Union zdravotnou poisťovňou. Poslanci parlamentného výboru pre zdravotníctvo dnes jeho návrh na prieskum nepodporili.Poslanci sa tam mali informovať o výsledkoch arbitráže vo veci zákazu zisku medzi Union zdravotnou poisťovňou a SR a jej dosahu na zdravotníctvo. Novotný chcel poznať aj riziká možných prehratých súdnych sporov pri vytváraní jednej zdravotnej poisťovne.Novotný chcel informácie následne získať od ministerstva financií, od ktorého chcel správu k spomínaným témam. Návrh, ktorý predniesol v pléne, však tiež neprešiel.Zákonodarcovia sa na výbore venovali aj novele zákona o zdravotnom poistení, ktorú plénu odporučili schváliť. Odporučili schváliť tiež rozsiahly pozmeňujúci návrh od poslanca Jozefa Ježíka (Smer-SD). Väčšinou má ísť o legislatívno-technické úpravy, návrh však napriek tomu kritizovali viacerí opoziční poslanci.Na výbor dnes prišli aj zástupcovia Asociácie dodávateľov liekov a zdravotníckych pomôcok (ADL). Tí poslancov upozornili na niekoľko "problémov". Ako priblížil šéf ADL Igor Novák, slovenská legislatíva nepozná tzv. orphan lieky, ktoré slúžia na liečbu zriedkavých ochorení. Problematicky vníma aj úpravu vstupu nových liekov na trh, ktorá má byť zdĺhavá. Upozornil, tiež na rozpor zákona o lieku s platnou legislatívou.

Štítky :

Radíme: Vysoký krvný tlak sa môže prejavovať bolesťou hlavy či chronickou únavou

Bratislava 24. apríla (TASR) - Vysoký krvný tlak nebolí. Pacient o ňom často nemusí vedieť. ...