lekari.sk je mediálne zdravotníctvo a informácie si tu nájde lekár, lekáreň, psychológ, farmaceut, očná optika, medik, zdravotná sestra, nemocnica ... ale i pacient.


NITRA: V Nitre vzniklo nové zdravotnícke Centrum hemostázy a trombózy Nitra 15. októbra (TASR) – V Nitre vzniklo nové Centrum hemostázy a trombózy. Špecializované zdravotnícke zariadenie patrí ...

authorTASR dateVloženie/úprava Streda, 15.10.2014 categoryDenné správy

Nitra 15. októbra (TASR) – V Nitre vzniklo nové Centrum hemostázy a trombózy. Špecializované zdravotnícke zariadenie patrí do skupiny zdravotníckych zariadení Hemo Medika, ktoré sú zamerané na poskytovanie zdravotnej starostlivosti a zdravotníckych prístrojov. Úlohou Centra hemostázy a trombózy v Nitre je stanovovanie diagnóz širokého spektra ochorení na základe vysokošpecializovaných hematologických vyšetrení, ktoré sú plne hradené poisťovňou, hodnotenie záverov vyšetrení a správna interpretácia výsledkov analýz krvi, navrhovanie a zabezpečenie komplexnej liečby a prevencie, zabezpečovanie analýzy krvných vzoriek v krátkom čase. Podieľa sa na predoperačnej príprave pacientov s poruchami zrážanlivosti krvi, poskytovaní pravidelných klinických sledovaní, laboratórnych monitorovaní, preventívnej liečby, poskytovaní konzultačnej a odbornej poradenskej činnosti pre široký okruh odborných lekárov pri komplexnej diagnostike a liečbe pacientov, konštatoval lekár nitrianskeho centra Ladislav Šabo.Centrá hemostázy a trombózy na Slovensku ročne pomôžu viac ako 47.000 pacientom. Vybavené sú najmodernejšou diagnostickou technológiou zameranou na prevenciu a liečenie širokého spektra chorôb od problémov spätých s tehotenskými komplikáciami cez kardiovaskulárne a cerebrovaskulárne ochorenia až po obličkové ochorenia a mnohé ďalšie. „Jedným z najväčších úspechov centier je, že u žien s opakovanými potratmi a tehotenskými komplikáciami významne klesol počet potratov a stúpol počet úspešných gravidít. U žien s asistovanou reprodukciou zase vzrástol počet úspešne ukončených tehotenstiev. Je to už viac ako tisíc zdravo narodených detí vďaka komplexnej starostlivosti,“ skonštatovala viceprezidentka Slovenskej spoločnosti pre hemostázu a trombózu Mária Hulíková.

Štítky :

B. Bystrica: Rooseveltova nemocnica otvorila Vakcinačné centrum proti vírusu HPV

Banská Bystrica 11. apríla (TASR) - Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici otvorila vo štvrtok prvé ...